Ontstaan

Ontstaan

Juve Mollem vzw is opgericht in 2014 en startte haar eerste seizoen 2014-2015 met 10 jeugdploegen en zonder eerste elftal. Dit met als doel een solide basis neer te zetten voor de uitbouw van de club. Een club waarbij een kwalitatieve jeugdopleiding, en de daarbij horende opleidingsprincipes, steeds de basis en het hart van de club zouden blijven.

Daarbij werd tijdens de oprichting duidelijk gesteld dat onze opleiding verder dient te gaan dan enkel een voetbalopleiding. Lifestyle begeleiding (voeding, hygiëne, vriendelijke omgang), mentale begeleiding, en de juiste fysieke begeleiding (medische begeleiding, blessurepreventie, fysieke testen) dienen er mee voor te zorgen dat de gevolgen van onze opleiding zich uitstrekken tot ver buiten de lijnen van het voetbalveld en dat elk spelertje, gelijk van welk niveau, onze opleiding meedraagt in zijn verdere ontwikkeling.

Juve Mollem streeft naar een 1ste elftal dat volledig naar onze normen en visie is opgeleid. Het streefdoel is het oprichten van een 1ste elftal opgeleid volgens een holistische visie en opgebouwd rond zoveel mogelijk eigen jeugdspelers. Het creëren van een goede doorstroming, zowel naar ons eigen eerste elftal als elders, is het uiteindelijke doel van onze opleiding. Dit 1ste elftal dient een verlenging te zijn van onze jeugdopleiding en volgens dezelfde voetbalfilosofie en visie te spelen.

In 2019 fusioneren Juvé Mollem en Voorwaarts Mollem en zo komen we vanaf het seizoen 2019 – 2020 in competitie uit onder de naam S.A. JUVE Mollem V.W.