Cel lifestyle

Bij Juvé Mollem vinden we het belangrijk dat er naast de voetbalopleiding ook voldoende aandacht besteed wordt aan de opvoeding en het welzijn van de spelers. Daarbij is ook de inbreng van de ouders cruciaal.  Daarom werd de Cel Lifestyle opgericht met 3 werkgroepen.

Voor inlichtingen of als u deel wil uitmaken van 1 van de werkgroepen, kan u contact opnemen met Sam Wermoes (voeding, blessurepreventie en fysieke & medische begeleiding) op 0476 894746 of met Koen Luppens (Mentale gezondheid) op 0474 988211


Voeding

Een gezond en gevarieerd voedingspatroon is cruciaal voor de groei van onze kinderen. Een gezond voedingspatroon draagt immers niet enkel bij tot een gezonder lichaam (betere botopbouw, minder ziektes en kwalen,…), maar eveneens tot betere sportprestaties (efficiënter energieverbruik, betere stofwisseling, concentratie en hydratatie, …).

Door gezond voedingsadvies te geven aan spelers en ouders wil Juvé Mollem haar spelers de juiste voedingsgewoonten aanleren. Onontbeerlijk voor een club met een goede jeugdopleiding!

Gezonde voeding

Na afloop van elke thuismatch krijgen onze spelers vers fruit.

 

 

 

 

 

 

Blessurepreventie en fysieke & medische begeleiding

Het is belangrijk dat de fysieke conditie van de kinderen afgestemd is op een intensieve sportbeoefening. Daarom ontwikkelt Juvé Mollem onder leiding van een kinesist/osteopaat en een Master Lichamelijke Opvoeding, programma’s die zowel preventief als curatief (hopelijk zo weinig mogelijk) zullen worden toegepast.

De aandacht zal onder meer uitgaan naar screenings van kracht, lenigheid en beweeglijkheid en advies aan de ouders om blessures te voorkomen.  Ook zullen in de voetbaltrainingen specifieke breedmotorische beweegvormen worden geïntegreerd om de totaalontwikkeling van het kind te verbeteren. Via testen en een opvolgingssysteem zullen de ouders hierover feedback krijgen.

Mentale gezondheid

Tot slot is mentale gezondheid voor het kind ook heel belangrijk. Onder de begeleiding van een orthopedagoog, een lifecoach en een specialiste in gezinswetenschappen zullen kinderen én ouders begeleid worden in hoe ze het best omgaan met stress, teleurstelling, winst, verlies, euforie, …

Via workshops, interviews en feedback zullen ouders steeds meer betrokken worden bij de totaalopleiding van het kind.  Ook de trainers en begeleiders krijgen als specifieke opdracht op een positieve manier aan coaching te doen en kinderen te stimuleren en motiveren.